Posts

Malas nak ke Ikea, Gunakan Khidmat Personal Shopper.

Assalammualaikum, pehhhh lama gila tak update blog. hehe
Aku ni sebenarnya salah seorang peminat barangan Ikea, walaupun sebenarnya leceh sebab nak kena DIY barang bila nak pasang. Jenuh weii..haha
Contohnya before ni beli Sofa, rak, kerusi Meja utk Office, semua nya kena pasang sendiri. Walaupun tak susah sebab ada guide yg diberi tapi penat la jugak. haha. Salah pasang, habis kena start dari mula, adehh..Tapi nak taknak, kena la pasang jugak. Kalau tak pasang, sape nak pasang? huhu.
Lagi satu yg aku malas betul la dengan Ikea, bila pergi Ikea, cabaran utk tak beli barang lain tu sangat tinggi ye. Bajet nak beli 1 kerusi, tapi bila sampai kaunter, hambik macam2 jenis barang kau bawak sebab rambang mata. Wuuu!
So sekarang ni, aku ambil alternatif untuk upah Personal Shopper Ikea. Kali ni aku kirim belikan Meja, Rak, Magnetic apa ntah nama lepas tu Spice Bottle, eh. 
Sebabnya, aku malas nak ke sana, bawak anak kecik2 3 orang ni. Susah woi..nak pilih2 pun rasa tak terpilih. haha. Upah pun ta…

Kidzoona AEON Cheras Selatan

Assalammualaikum, :)

Biasanya bila jadi parent ni, anak-anak minta sesuatu, mesti kita sangat2 sukar nak tolak. Melainkan atas tujuan mendidik @ tak mampu tunaikan,betul tak?

Pernah tak, lepas habis kerja, anak-anak kecil ajak keluar? Hari dah nak malam, semua tempat untuk berlibur dan tutup. Takkan lah asyik nak pergi ke Uptown/Downtown @ Kedai Makan kan? Bosan tengok muka mamak yang sama je. haha

Ok, apa kata kali ni bawak anak-anak pergi berlibur di KidZoona. Aku rasa ada banyak branch, tapi salah satunya ada di AEON Cheras Selatan. Sebab apa aku suggest pergi sini?

1. Of course la sebab Entrance Fee nya yang murah, hehe : RM10/head main sampai lembik. haha
2. Stokin RM4/seorang, penjaga pun kena pakai stokin tau. Kalau nak jimat dan stokin yang cantik, pergi beli stokin dulu, agak-agak dah tak sempat, beli stokin kat kedai sebelah BATA. Khas jual stokin je kedai tu, eh, boxer spendaaa pun ada..hehe. Nak lagi Jimat, bawak je stokin dari rumah. Jimat sesangat nyah.. gitew ha!
3. Ada…