Posts

Showing posts from November, 2017

Order barang dari China, 1 Unit pun dapat harga Murah terbaik!

Image
Assalammualaikum, :D

Sebenarnya aku ni tengah busy mencari perabot scandinavian. Ada 2 je lagi tak cukup, arm chair tapi harga armchair ya ampun 1kerusi je RM300 ke atas. Nak beli 2 unit, RM600 tu pun kalau jumpa RM300/unit. Ada yang harga beribu tau untuk 1 unit woiii...menangis!

Tapi harini, aku jumpa satu ebook yg ajar cara beli barang dari China walau 1 unit pun dapat harga murah. Yang menariknya, supplier ni mmg owner Ebook ni yang bagi. Fuhh, terbaik.

So, aku dah beli ebook tu. hehe



Lagi yg best : Korang deal direct supplier tau, lepas tu berbual dalam bahasa Cina, korang yang tak tahu langsung bahasa Cina mmg sesuai beli Ebook ni sebab dia ajar macamana cakap cina. Ala, bukan belajar bahasa Cina ok, tapi ajar macamana reply dalam bahasa Cina. Ala-ala google translate gitu la kaedahnya. 

Korang nak beli? Ni link > Ebook China Method

Pernah makan Anggur Panjang?

Image
Selalu kita makan anggur bulat je kan, pernah tak korang makan anggur jenis panjang? Omputih panggil Moon Drop Grapes. Cantik kejadiannya. 

Aku first time jumpa Moon Drop Grapes ni masa pergi ke De Centrum Mall. 

Tengok macam pelik je buah ni, so tanya pekerja sana, diorang cakap tu anggur.  Suami aku cakap nak try, sebab kalau tak try tak tau macamana rasa dia. So, aku pun ok je lah. hehe

Balik je rumah, tak menyabar aku terus basuh anggur tu terus makan. Rasa dia? Biasa je rasa macam anggur biasa tapi kurang manis ada masam-masam sikit. Ok lah untuk setahun sekali rasa, hahaha.


Harga? 1 box ni = RM11.99