Posts

Menu Minum Petang - Cucur Kembung Manis

Image
************************************ Assalammualaikum...dah petang2 ni mesti bosankan kalau duduk tengok TV je  tanpa mengunyah..hehe..
Jom buat Cucur Kembung Manis, Simple je cara  buat nya..tapi isi nya, masyaALLAH gebusss sangat..sampai laki aku cakap "eh ni donut ke?" aku pun jawab "ha..boleh jadi jugak..hehe"
Tapi yang peliknya resepi Cucur ni menggunakan Mayonis...pelikkan, sebab aku tak pernah lagi dengar buat cucur pakai Mayonis, ini first time, lain la korang pernah dengar.. .memang terbelakang la aku..hahaha..
************************************ Ok, tanpa membuang masa...ini resepi nya :
Sumber > Cucur Kembung dari blog Sajian Dapur Bonda

Bahan-bahannya:
3 cawan tepung naik sendiri (self raising flour)
3/4 cawan gula pasir halus – boleh tambah gula sekiranya suka manis
½ sudu kecil garam
3 sudu besar mayonis
1 biji telur
½ sudu esen vanilla/ros - opsyen, tak letak pun tak ape
Air panas (suam) secukupnya
Minyak secukupnya untuk menggoreng

Cara-cara …

Tips Buat Kek : Jika tiada telur, anda boleh gantikan dgn

Image
Selamat Mencuba! :)

PERLU TAHU : 10 Tanda Awal Gejala Diabetes/Kencing Manis

Image
Gejala awal Diabetes  ==================== 

Jom Rawat/Cegah menggunakan Cypreme. 
COD area kajang/cheras/balakong/hulu langat.
Nak hantar guna pos pun boleh, free postage.

Harga promosi RM109 berakhir pada akhir bulan oktober ini.
Dapatkan segera sebelum terlambat!.

Info Lanjut di Fanpage:  Cypreme - Penyembuh Diabetes/Kencing Manis
@ Whatsapp/CALL : 017-6119716 (Yan Saflina)

Lepak di Fanpage "Mudahnya Menjemput Rezeki"

Assalammualaikum..

Aku pasti dan yakin, ramai dah tahu mengenai buku Mudahnya Menjemput Rezeki dan insyaALLAH ramai yg dah mengamalkan teknik2 menjemput rezeki yg di senaraikan dalam buku tu. 

Aku bukannya nak mempromosikan buku ni, apatah lagi nak menjual. Cuma, akhir-akhir ini, aku suka lepak di page tersebut, terlalu banyak input & output yg aku dapat, yg aku kira sangat bermanfaat dan segala apa yang di sampaikan sangat-sangat menyentuh jasad dan minda aku.

Salah satu cerita yg aku rasa aku nak kongsikan kat korang adalah cerita kat bawah ni :
                                                   ====================



Assalamualaikum sekali lagi wahai penulis yg budiman. Sebenarnya sy xsangka cerita sy dipilih. Sebenarnya sy kongsikan cerita itu kerana terlalu bersyukur dgn rezeki Allah tnpa sy memikirkn segala upahnya.

Penulis,sy menangis sendirian selepas sy perasan cerita sy dipilih semalam. Sy hanya menyedari selepas sy solat subuh tadi. Alhamdulillah atas segala rezeki Allah.

Rak MakeUp Cantik & Jimat Space - Mudah Diguna

Image
• Boleh Spin 360°
• Boleh masuk lebih 200 brg - Makeup, Perfume, Nail Polish, Kapas
• Boleh simpan box spec - Slide Compartment
• Senang di pasang
• Jimat Space
• Tak la asyik lupa ada makeup jenis ni n jenis tu..hehe

Serius berbaloi di miliki.
Jom dapatkan sementara ada PROMOSI..
=======
Harga Deepavali : RM59 termasuk postage!!!
Harga Biasa : RM80 termasuk Postage

*SS tambah RM3

Whatsapp/ SMS : 017-6119716

Tengok Video untuk GAMBARAN LEBIH JELAS. :)