Posts

Jari terkepit pintu kereta & Majlis Sanding B.Ngah_Isteri

Image
Assalammualaikum..:)
Eh, kau asal mana? Aku asal Sarawak. 
Asal kau tak macam orang Sarawak pun?
Abis tu, takkan aku nak bawak kek lapis atas kepala aku?
Ha..marah-marah..

Hahaha..kelakarkan video tu. Aku saja edit .:D

Berbalik kepada tajuk, jari aku terkepit pada pintu kereta ni pada tarikh 16.10.2015. Time tu aku outing ngan Family aku and member2 aku.

Nak di jadikan cerita, time jari aku terkepit tu, aku dah planning dah taknak bagitau suami aku sebab aku ingatkan sakitnya biasa2 je. Tapi few minutes lepas tu, jari aku mula berdenyut2 kuat,
" arrghhh tak tahan la..nak bagitau ke tak kat suami ni" , bisik aku di dalam hati..haha

Sakit gila! Nak tak nak, Hilanglah kemaskulinan aku, terus aku mengadu kat suami. Kawan2 aku suggest g klinik terus, kebetulan klinik dekat sangat tempat yang kitorang nak lepak masa tu, so, aku pun setuju lah.

Kau rasa kau nak tangguh ke tak g klinik kalau kau tengok tangan kau cenggini  ☟☟☟


Mesti tak kan, walaupun kau takut gila nak jumpa doktor sebab seria…

Dapat Jemputan ke Lazada Online Revolution Luncheon

Image
Semalam dapat email ni, tak tahu ada ke tak kesempatan nak join. Aku saja hide tu semua sebab aku tak pasti ni Private event ataupun tak..khusus untuk para affiliate lazada. :)







Pengalaman Pertama Bawak Anak-Anak Shopping Sendirian

Image
Assalammualaikum..:)

Hari ini, aku bosan gila dok rumah, kebetulan barang-barang dapur banyak dah habis, so aku decide nak keluar. Bagi orang mungkin senang je nak keluar, tapi bagi aku, sangat lah sukar.

Anak aku kecik-kecik, Sorang Umur 3 Tahun, Sorang 2 Tahun, Sorang 5 Bulan.
So, korang agak2 macam mana nak keluar? Macam mana nak drive? Kalau dorang menangis macam mana nak handle?

HAHAHA, Jangan tanya aku macamana, sebab aku pun tak tahu, hahaha. Kalau dorang buat perangai aku dah set kat otak awal2 dah, kalau dorang buat perangai aku akan cuba tangani sehabis baik, chewahhh..

Lepas mintak izin ngan suami, aku pun keluar, suami aku dah risau gila sebab dia tengah kerja so tak leh la nak follow sekali. Siap dia cakap nak balik rumah sebab nak teman keluar tapi aku ugut dia, aku cakap : Kalau awak balik, saya tak jadi keluar, hahaha 

CARA AKU HANDLE ANAK : Yang baby aku bawak menggunakan baby carrier, lagi 2 orang aku letak dalam troli.

Sangat mencabar, tapi aku sebab dah nekad, aku t…

Guru FB Marketing yg saya Rekemen pada anda. :)

Image
Assalammualaikum , :)
Kepada peniaga di luar sana yang baru nak berniaga @ nak menaikkan sales dengan teknik2 rahsia yang hanya otai2 je tau, aku dengan senang hati rekemen kat korang untuk belajar @ follow rapat2 dengan otai2 di bawah :

1. Sifu Wan Mus - Google
1. SifuFBads - Jamal
2. Firdaus Azizi
3. Faisal Abdullah 
4. Bukhari Ramli
5. Ainon Abs
6. Aqif Azizan
 dan banyak lagi, tak tersenarai, tapi yang ni antara yg top bagi aku.



oh, dengar khabar, sifu Firdaus Azizi ada buat panduan Cara Mulakan Bisnes Di Facebook & Cara Mudah Guna Power Editor, aku dah usha dah, bagi aku modul2 yang di sediakan tu cukup untuk newbie dan bagi yg nak naikkan sales. Cer korang check modul2 kat bawah :

Modul Cara Mulakan Bisnes di Facebook :
Cara Bina Page Yang Boleh Menghasilkan Jualan - Kena tahu nak letak nama page yg sesuai, branding tu penting kalau nak produk dikenali. :)Cara Kaji Fans Menggunakan Page Insight - Fans mesti yg berkualiti, sebab kalau likes banyak pun tapi fans bukan yg targeted x…

Stalk Aku ke?

Image
Assalammualaikum..:)
Chewahh..perasan pulak i, macam ade peminat dalam diam pulak..haha..
Actually, aku baru je check Rate Ads kat salah satu pusat untuk earning money dari blog,
korang yang jadi blogger ni mesti tau la kan... Tup tup bila check tengok ade orang search nama aku 'Yan Saflina'. 
Gerun jugak aih orang stalk kita, ntah apa-apa nak buat nya pun kita tak tau...

Hmm..motif apa ya nak stalk tentang aku? Apa-apa la janji kau bahagia..:D
P/S : Lusa dah nak Ramadhan, Selamat Berpuasa! :) Semoga ALLAH merahmati kita semua, insyaALLAH.